Igaliko hjem vist i det nye Google Earth

Igaliko hjem vist i det nye Google Earth

Google introducerede et helt nyt version af Google Earth – på internettet og Android – tidligere i denne uge. Den nye Earth har fået væsentlige visuelle og funktionelle opgraderinger efter 2 års forberedelse, som ifølge Google ’giver dig mulighed for at se og opleve verden og hvordan det hele hænger sammen.’

En af funktionerne er ’Home’ projektet, som giver dig mulighed for at zoome fra rummet helt ind i folks hjem i nært sagt alle afkroge af verden. I denne Historie er Malene Egede fra Igaliku, Sydgrønland, hovedrolleindehaver. Historien og billederne beretter om tilværelsen på et isoleret fåreholdersted i Sydgrønland.

Siden 2014 har Asiaq med Visit Greenland og Air Greenland samarbejdet med Google, for at optage byer og bygder i hele Grønland med Google Street View Trekker, et mobilt kamerasystem, det tager billeder i alle retninger. Takket være internettjeneste Streetview kan alle med få klik tage på virtuelle ture på hele kysten, og vi kan udbrede kendskabet til Grønland globalt. Indtil i dag har Asiaq med hjælp fra mange frivillige kortlagt 44 byer og bygder i Grønland, heriblandt denne fantastiske historie som viser Malene Egede’s traditionelle hjem i Igaliko.

Malene Egede i This is my home, Google Earth