Hvad har Game of Thrones med Asiaq at gøre?

Hvad har Game of Thrones med Asiaq at gøre?

Nikolaj Coster-Waldau

Se her:               Nikolaj Coster-Waldau brings Greenland's changing landscape to Street View - YouTube

Siden 2014 har Asiaq med Visit Greenland og Air Greenland samarbejdet med Google, for at optage byer og bygder i hele Grønland med Google Street View Trekker, et mobilt kamerasystem, det tager billeder i alle retninger. Takket være internettjeneste Streetview kan alle med få klik tage på virtuelle ture på hele kysten, og vi kan udbrede kendskabet til Grønland globalt. Indtil i dag har Asiaq med hjælp fra mange frivillige kortlagt 44 byer og bygder i Grønland samt mange spektakulære steder i ubeboede områder (se for eksempel Igaliku her)

Det er en fantastisk tjeneste, som kan meget mere end at vise et øjebliksbillede af Grønland: Street View kan også bidrage med at skabe opmærksomhed om alvorlige, globale udfordringer såsom klimaforandringer.

Og hvem kunne være mere egnet til at bringe dette budskab ud i verden end Nikolaj Coster-Waldau, Hollywood stjernen, kendt fra Game of Thrones, der er grønlandsk gift og Goodwill-ambassadør for FN’s klimamål?

Asiaq sendte specialist Eva Mätzler til Sydgrønland for at fungere som teknisk rådgiver og koordinator på optagelserne til Google Street View for Nikolaj Coster-Waldau og filmholdet. Vi er stolte over at bidrage til denne fine lille film fra Sydgrønland om klimaforandringer, en film som bringer et smukt og tankevækkende budskab ud i verden.

 


Kontakt Asiaq: Eva Mätzler, 34 88 83, eva@asiaq.gl