Asiaq lancerer ny vejrportal - nu kan du se det aktuelle vejr over 40 steder i Grønland!

Asiaq lancerer ny vejrportal - nu kan du se det aktuelle vejr over 40 steder i Grønland!

Vejret nu

Aldrig før har det været nemmere at se, hvordan vejret er lige nu i din hjemby, i den by flyet med bedsteforældrene letter fra, eller på din sejlrute langs kysten. På Asiaq’s nydesignede vejrhjemmeside, vejr.asiaq.gl, kan du følge aktuelle vejrobservationer fra over 40 byer, bygder og udenskærs lokaliteter. Her kan du se, hvordan temperatur, vindforhold, tryk, luftfugtighed, sigtbarhed og meget mere er lige nu og tilbage i tiden. Det er vigtigt for sikkerheden til søs og i terrænet at man på en samlet, overskuelig og brugervenlig side kan finde relevante og opdaterede informationer om vejret. Nu er det let at vælge den rigtige påklædning hjemmefra og før man bevæger sig ud i vejret. Observationerne på siden er endvidere tekstet og klar til oplæsning til glæde for de synshæmmede.

Arctic Winter Games får brug for vejrdata

Timingen for lanceringen er ikke tilfældig. ”Med Arctic Winter Games lige om hjørnet er der stor interesse fra både arrangører og tilskuere for at have muligheden for at se, hvordan vejret er på de enkelte venues under AWG” – udtaler projektleder Majbritt Westring Sørensen. Og fortsætter: ”Vi har derfor arbejdet ekstra hårdt for at færdiggøre vejrsiden, så folk nu kan se hvordan vejret er både i centrum af Nuuk, ved lufthavnen, på toppen af skiliften og i Qinngorput.”. ”Den her type af arrangementer er dybt afhængige af vejret – og vores planlægning og omplanlægning er dybt afhængig af at vi har viden om vejret og hvordan det udvikler sig. Så derfor er klimastationerne et vigtigt element, når vi skal forberede os på alle tænkelige situationer” udtaler Arnakkuluk Jo Kleist, Assistant to General Manager for AWG.

Flere og hurtigere

Den opdaterede vejrside erstatter den velkendte Asiaq-vejrhjemmeside (samme URL), der viste observationer for 19 forskellige lokaliteter. Antallet er nu oppe på 42, og med en tidsforsinkelse på blot 17 minutter bliver vejret ikke mere aktuelt. Du kan allerede nu gå ind på vejr.asiaq.gl og se hvordan vejret er lige der, hvor DU befinder dig.