Klima og Kryosfære Forsker hos Asiaq, Grønlands Forundersøgelser

Klima og Kryosfære Forsker hos Asiaq, Grønlands Forundersøgelser

 

Klima og Kryosfære Forsker på Asiaq, Grønlands Forundersøgelser

Asiaq, Grønlands Forundersøgelser annoncerer en permanent stilling for en forsker inden for gruppen Hydrologi, Klima og Miljø

 

Vi tilbyder en udfordrende stilling som forsker inden for klima og kryosfæren på Asiaq - Grønlands Forundersøgelser. Asiaq leder de tre ClimateBasis og et GlacioBasis-underprogram i Greenland Ecosystem Monitoring programmet (GEM, www.g-e-m.dk ). Inden for disse underprogrammer er det vores mål at levere pålidelige data for tværfaglige økosystemstudier i Zackenberg, Nordøstgrønland siden 1996, i Nuuk, Sydvestgrønland siden 2006 og i Qeqertarsuaq, Vestgrønland siden 2016. Som programkoordinator og forsker vil du være ansvarlig for; (I) at sikre kontinuitet i overvågningen; (II) organisering og udførelse af feltarbejde; (III) udføre kvalitetskontrol, behandling og analyse af overvågningsdata; og (IV) offentliggøre resultater til det videnskabelige samfund og til offentligheden. Tæt samarbejde og koordinering med kolleger i Asiaq både teknikere og akademikere, såvel som internationale partnere især inden for GEM er afgørende og vil blive faciliteret. Udvikling af projektideer og forberedelse af ansøgninger vil være en vigtig del af denne stilling.

Du er forsker inden for klimatologi eller kryosfæren, har en fremragende publikationsliste og et veletableret internationalt netværk. Ideelt set har du erfaring fra Arktisk og har arbejdet med tværfaglige projekter før. Du har gode programmeringsevner og at håndtere store datamængder og databaser er naturligt for dig. Du er begejstret for at arbejde i et internationalt miljø, har stor erfaring med feltarbejde, er villig til at rejse og kan forestille dig at bo i fascinerende Grønland. Det er et krav at du er fremragende til både at tale og skrive engelsk. Erfaring med projektledelse, forskningsansøgninger og formidling til offentligheden er afgørende.

Asiaq er en nettostyret virksomhed under Grønlands Selvstyre. Med i alt 28 tværfaglige og internationale medarbejdere er vi ansvarlige for at overvåge det ikke-levende miljø i Grønland. Vores opgaver spænder fra forskning og kommercielle aktiviteter til overvågning og rådgivning til offentlige myndigheder. Du vil arbejde inden for faggruppen Hydrologi, Klima og Miljø, der også omfatter et værksted med flere teknikere.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår, i henhold til gældende overenskomst mellem Grønlands Selvstyre og pågældende forhandlingsberettigede organisation og er konkurrencedygtig i forhold til internationale standarder. Arbejdspladsen er i Nuuk, Grønlands hovedstad med sit blomstrende multietniske samfund og dets endeløse udendørs muligheder i baghaven. Personalebolig tilbydes efter gældende regler. Personaleboligen er knyttet op på ansættelsesforholdet og skal fraflyttes ved ansættelsesforholdets ophør. Flytning og rejseudgifter betales for medarbejderen, ledsagende partner og børn på tidspunktet for tiltrædelsen, samt efter mindst tre års ansættelse.

Flere informationer

Find flere oplysninger om Asiaq på www.asiaq.gl. Du er velkommen til at kontakte Martin Olsen (Afdelingsleder, mno@asiaq.gl) eller Jordi Cristobal Rosseló (Atmosfærisk forsker, jcr@asiaq.gl) for yderligere information.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfrist er 01-06-2018 og stillingen udfyldes hurtigt muligt derefter.

Send venligst ansøgning, CV, publikationsliste, relevante eksamenspapirer og kontaktoplysninger til to referencer med emnet ‘Researcher – Ice and Climate’ til: asiaq@asiaq.gl