Qullissat

Qullissat

Qutdligssat by i Vaigat kommune

Surveyer approaching Qullissaq from South 1958
Qutdligssat anduvning fra sydøst, 1958 - Til højre ses Kitdlerpât der er den nordlige del af byen. Foran ses den sydlige del af byen med landingsstedet.

Tag på tur i de tilgængelige data, og få en fornemmelse af aktiviterne i en voksende og hensygnende by over en periode på 10 år.

Du kan gå igennem årene, eller du kan gå ind i kortene og have et kig på rapporterne tilknyttet et sted. Følg de tidlige opmålinger, historierne tilknyttet skolens bygning og boligstøttehusene, de tilbagevendende sager om vandforsyning og få et indtryk af byggeriet og vedligeholdelsen, der sætter rammerne at skabe en levende by.

Arkiverne hos Asiaq var aktive for Qullissat i perioden 1967 til 1968. 47 år senere har vi på ny lagt i arkivet i 2015, hvor Qullissat dokumenteres med nye teknologier.

Frem og tilbage fra Qullissat

Undersøgelse af Qulllissat er stadig gjort mest omkostningseffektivt, når det gøres med båd. Anduvning fra syd er stadig lige imponerende,

Held og lykke med dine opdagelser i Qullissat!

 

 

Anduvning fra sydøst 2015
Qullissat anduvning fra sydøst, juni 2015 - Til venstre lå minerne, og bagved rejser Ungatdleq til 1680 m over havniveau. Foran boven er byen.Til højre rejser Kidlerpat Qaqarssua sig til 1280 m, og udsigten forsætter nordpå gennem Vaigat. (Kombineret billede af Jens Gottlieb).

 

Qullissat   Pressemeddelelse
Qullissat navne Qullissat kort Qullissat filer